Activiteiten van BeFUS vzw en van haar leden

Coronavirus COVID-19

Beste leden, partners, alumni en vrienden,

In overeenstemming met de richtlijnen van de Belgische nationale veiligheidsraad neemt het Belgisch Forum maatregelen om de verspreiding van COVID-19 te helpen beperken. Het is belangrijk dat onze leden, de lokale gekozen en professionelen, veilig en gezond blijven in deze uitdagende tijd, en onze gedachten gaan uit naar degenen die beïnvloed worden door het coronavirus. Het Belgisch Forum zal open blijven en zal een kwaliteitsvolle analyse blijven maken van alle onderwerpen die we behandelen voor onze leden, partners, de pers en het grote publiek. Hoe we die analyse zullen delen en afleveren zal veranderen. Er zullen tot nader order geen evenementen plaatsvinden waarbij een fysiek publiek betrokken is. Kleinere, niet-essentiële bijeenkomsten worden uitgesteld of op afstand gehouden. Maar u kunt nog steeds publicaties van het Belgisch Forum in uw inbox verwachten.
De eenvoudigste manier om ons te bereiken is via mail, die u in contact met een van onze medewerkers brengt. Deze maatregelen treden in werking vanaf 13 maart. We zullen onze aanpak opnieuw evalueren naarmate de situatie zich ontwikkelt en elke verandering of update onmiddellijk communiceren. In de tussentijd hopen we dat u en uw dierbaren veilig en gezond blijven. Dank u voor uw begrip en voortdurende steun.

Laetitia NOLET, Coördinator Belgisch Forum voor Preventie en Veiligheid in de Steden

Het Belgisch Forum voor Preventie en Veiligheid in Steden wil graag haar leden en niet-leden informeren over het nieuw coronavirus en de (preventieve) maatregelen die hierrond genomen worden. In het onderstaande artikel kan u de verschillende maatregelen en aanbevelingen van de overheid terugvinden.

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad, uitgebreid met de ministers-presidenten, van dinsdag 17 maart is besloten tot aanvullende maatregelen. De onderstaande maatregelen treden in werking op woensdag 18 maart op de middag en worden gehandhaafd tot en met 5 april. De inperkingsmaatregelen van de federale regering zijn als volgt : Burgers zijn verplicht thuis te blijven om zoveel mogelijk contact buiten hun gezin te vermijden

Tot slot, we kunnen het niet genoeg benadrukken, blijven de basishygiënemaatregelen van toepassing.

Nuttige links voor bijkomende informatie

Enkele lokale en burgerse solidariteitsiniatieven te promoten

Aarzel niet op ons de positieve initiatieven te sturen om zij hier te promoten aub !Meer informatie

Thema's van dit artikel

Agenda